Παρασκευή, Μαρτίου 28, 2008

Διαγωνισμός για μικρούς συγγραφείς από το Μεταίχμιο

Διαγωνισμός Μεταίχμιο - WWF
Διαγωνισμός για μικρούς συγγραφείς από το Μεταίχμιο και το WWF Ελλάς με ημερομηνία λήξης 22/4/2008


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το WWF Ελλάς

διοργανώνουν διαγωνισμό για μικρούς συγγραφείς με θέμα:



Το κλίμα αλλάζει, τα ζώα και τα φυτά τα νοιάζει



Πώς βιώνει ένα ζώο ή φυτό την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της (ξηρασία, λιώσιμο πάγων, άνοδος της στάθμης της θάλασσας, πυρκαγιές, καταστροφή βιότοπων); Περίγραψε την κατάσταση μέσα από τα μάτια ενός ζώου (π.χ. ενός ελαφιού στην Πάρνηθα, μιας πολικής αρκούδας στον Βόρειο Πόλο, ενός μεταναστευτικού πουλιού, ενός φυτού που αναγκάζεται να μεταναστεύσει λόγω κλιματικής αλλαγής κ.λπ.).


Είδος κειμένου: Μυθοπλασία βασισμένη σε πραγματικά στοιχεία με προαιρετική εικονογράφηση.

Ημερομηνία λήξης διαγωνισμού: 22 Απριλίου 2008, Παγκόσμια Ημέρα Γης

Κριτική επιτροπή: Μάνος Ελευθερίου, συγγραφέας, Καλλιόπη Κύρδη, εκπαιδευτικός-συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων, Ελένη Σβορώνου, φιλόλογος-συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, συγγραφέας, Βάσω Βασιλού-Παπαγεωργίου, εκδότρια.

Συμμετοχές μπορούν να υποβάλουν παιδιά του Δημοτικού είτε ατομικά είτε ομαδικά (ως τάξη) στέλνοντας ταχυδρομικώς την ιστορία τους στις Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Τ.Θ. 21001, Τ.Κ. 114 10 Αθήνα, με την ένδειξη «για το διαγωνισμό για μικρούς συγγραφείς». Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν με βάση την ηλικία των συμμετεχόντων. Συγκεκριμένα θα ανακοινωθούν διακρίσεις για τις συμμετοχές παιδιών για κάθε τάξη του Δημοτικού ξεχωριστά.

Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει σε σχετική εκδήλωση, όπου και θα δοθούν πλούσια δώρα στους διακριθέντες.

Οι συμμετοχές που θα διακριθούν στο διαγωνισμό θα δημοσιευτούν στον δικτυακό τόπο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και του WWF Ελλάς.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Άννα Μαρτίνου στο τηλ. 211 3003500 (εσωτ. 524) ή στο e-mail: pr@metaixmio.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: