Τρίτη, Σεπτεμβρίου 15, 2009

Και αν μ' αγαπούσες... θα ήταν αρκετο;

- Και αν δεν υπήρχαν οι λέξεις παρά μόνο η μουσική; Αν δεν ήμασταν φυλακισμένοι στη γη παρά μόνο ρεύματα σε μια απέραντη θάλασσα;

- Και αν δεν υπήρχαμε στ’ αλήθεια, παρά μόνο στη φαντασία κάποιου που δεν θα γνωρίσουμε ποτέ; Θα είχε άραγε σημασία; Πες μου. Υπάρχει κάτι που αν γνώριζες θα ήσουν καλύτερα; Θα διάλεγες αναπνοές, σκέψεις, αγγίγματα, μυρωδιές, στιγμές να σβηστούν;

- Και αν μια στιγμή σταματούσες να σκέφτεσαι, θα είχε σημασία για κάποιον; Για σένα;

«Θυμάμαι ένα απόγευμα να φτάνω σε ένα νησί. Ήμουνα νέα τότε και όμορφη. Είχα κάνει τρέλες. Δεν με ένοιαζε τι έλεγαν. Μέσα σ’ ένα κρουαζιερόπλοιο ταξίδευα στον κόσμο. Με περίμενε εκεί. Δεν τον θυμάμαι πια. Ούτε ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου. Ήταν στο λιμάνι με ένα γαϊδουράκι. Ανέβηκα και αρχίσαμε να ανηφορίζουμε καθώς ο ήλιος έδυε στην θάλασσα. Εγώ εκεί πάνω στο γαϊδουράκι να προχωράμε σιγά και να μην χορταίνω εκείνη την ομορφιά. Έκτοτε πέρασαν χρόνια. Έζησα μεγαλεία, πάρτυ που σειόταν η Αθήνα. Και έζησα και δύσκολες στιγμές, φτώχεια, δουλειά για το τίποτε και απαξίωση. Σε κάθε δύσκολη στιγμή όμως έκλεινα τα μάτια και γυρνούσα εκεί. Σε κείνη τη στιγμή που καβάλα σ’ ένα γαϊδουράκι διέσχιζα το ηλιοβασίλεμα. Ίσως να μην ξαναβρεθούμε, μα κράτα αυτό μόνο από μένα. Η ζωή είναι στιγμές. Ζήσε τις. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα σου τις χαρίσει.»

- Τι σημαίνει αγαπώ; Λέξεις, άνθρωποι, κορμιά χαρτομάντιλα.

«Θα σταθώ μπροστά της. Θα αφήσω τα όπλα μου στη γη. Θα αφήσω τα ρούχα μου στη γη. Και αφού δεν θα ‘χει τίποτε άλλο να πάρει, θα πάρει εμένα;»

- Γιατί είμαι ακόμα εδώ; Γιατί ακόμα γυρίζω; Γιατί οι λέξεις μου δε σωπαίνουν ποτέ; Ιστορίες που δεν έχω πει ακόμα τρέχουν ξοπίσω μου, ζητώντας κάτι από μένα, ζητώντας εμένα.

«Διάβασα την ιστορία σου και συνειδητοποίησα πόσο λίγος ο χρόνος μου. Βγαίνω να πω στους ανθρώπους μου πόσο τους αγαπώ.»

- Και αν αυτό που κυνηγώ είναι αυτό που είμαι;



11 σχόλια:

Adamantia είπε...

"Kι αν κυνηγώ αυτό που είμαι?"

Δεν ξέρω βέβαια τη φιλοσοφική απάντηση του ερωτήματος αλλά επειδή σε προηγούμενη ανάρτηση είχες δηλώσει οτι η γερμανική αντιλόπη είσαι εσύ, κρύψου γιατί la chasse est ouverte!!!

Spark D' Ark είπε...

φίλτατη αναγνώστρια παρά την ενδελεχή σας μελέτη λόγω αδυναμιών του απελθόντος κειμένου δεν καταλάβατε τον υπαινιγμό.

Άλλο με κυνηγούσε...

Τώρα αν μη κυνηγήσω και εγώ πλέον συνειδητοποιημένα... Ε, είναι ευκαίρία να δούμε πόσο καλή είμαι στο σημάδι. :P

ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ είπε...

'Αμα ξέρεις να σταμπάρεις καλά το σημάδι είναι εύκολο.

Ιγκλέσιας είπε...

Πάντα ήμουν ένας καλός Λατίνος κυνηγός.

ΦΡΕΝΤΥ είπε...

Το μυστικό για καλό κυνήγι, είναι να πιάνεις τον άλλο στον ύπνο.

Τιερί Ρουσέλ είπε...

Το κυνήγι είναι το απόλυτο σπόρ των ευγενών.

Κορέλι είπε...

Μ αρέσει πολύ το κυνήγι, με κρεμυδάκια, καλή παρέα και μαντολίνο.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Aυτά τα παιδιά έχουν γίνει εντελώς εργασιομανείς.

Spark D' Ark είπε...

@all
δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες ώρες μπορεί να δουλέψει κανείς με βρισίδια σειρί άυπνος και νηστικός για 3 ευρώ την ώρα. Μετά βέβαια πέφτει στα σκληρά αλλά του τα παρέχει το σύστημα για να συνεχίσει να δουλεύει 36 στη σειρά

Adamantia είπε...

Ναι αν υπολογίσεις και τη τιμή του σκληρού που σου δίνει τζάμπα το κράτος, εκεί που' χει φτάσει τώρα, μια χαρά πληρώνεστε, μην είμαστε και πλεονέκτες να είμαστε και λογικοί.

Μόνο το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών δεν έκανε σχόλιο σ΄αυτό το ποστ!

Spark D' Ark είπε...

που πήγε το σώμα ελλήνων κυνηγών οεο?