Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2009

Vis [it] a Or Not (Προσοχή blog-X-παίχνιδο)

Ε, εσύ! Ψιτ! Κρατάς μυστικό; Ναι; Εγώ πάλι ΟΧΙ!
Για πλησίασε λοιπόν να σου πω!
Τον τελευταίο καιρό λόγω δουλείας και όχι απλά εργασίας το έχω ρίξει στα emails. Ανακάλυψα λοιπόν μία γαργαλιστική καταγραφή των επιδόσεων των αντρών εκτός συνόρων (για ευνόητους λόγους δεκτές έγιναν και οι υποψηφιότητες και όσων ξένων εμφανίστηκαν για guests στα πάτρα εδάφη) και δεν μπορούσα παρά να τη μοιραστώ μαζί σας. Τα εύσημα για την γραφή του λόγου δεν ανήκουν σε μένα αλλά προσυπογράφω. ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΙΑ!
'Αναψε τσιγάρο (το ποτό θα το πιείς μετά... ξέρω που σου λέω)


...καποια στιγμη στη ζωη της καθε γυναικας το μυαλο κανει ενα γκελ και θελει να ξεφυγει απ’ ολα οσα ζει εκεινη τη δεδομενη στιγμη.
Εμενα η πρωτη φλασια μου ειχε ερθει οταν γνωρισα εναν Ιταλο. Μεγαλος και ξαφνικος ερωτας, παντρεμενος χρονια, πολυ ωραιος αντρας. Καναμε βραδυνες βολτες στο Μιλανο, παγωτο στο χερι, βολτες στο Καστελλο,καφες στο Ντουομο. Βλεπομασταν πολυ συχνα μεχρι την ωρα που αποφασισε να περασουμε ενα σαββατοκυριακο στη Βερονα. Μετα τη νυχτερινη βολτα, ξενοδοχειο.Αρχιζει που λες το γουτσουγουτσου και ξαφνικα εν μεσω μεγαλου παθους σταματαει,(ψαχνει χωρις να μετακινηθει ομως) το κινητο του, παιρνει τη γυναικα του τηλεφωνο και της λεει: Ιρένε, ανοιξε τη τηλεοραση τωρα και πες μου ποσο ηρθε η Μιλαν!!!!! Αυτος ο διαλογος εγινε με τον τυπο μεσα μου στη κυριολεξια!!! Δεν νομιζω οτι εχω ξαναπαθει τετοιο ερωτικο σοκ στη ζωη μου!!

Η κλασικη περιπτωση λοιπον Ιταλου ειναι ο τιφοζο! Σ’αυτη την περιπτωση ειναι καλυτερο να μη σου ερθει ποτε καμμια ερωτικη επιθυμια τις ημερες του πρωταθληματος γιατι οπως σου’ρθε ετσι θα σου φυγει, εκτος αν νικησει η ομαδα του οποτε μια ελπιδα την εχεις.

Μετα απο δυο ομως συμπατριωτες του που ακολουθησαν στη ζωη μου εχω να δωσω την ακολουθη μια και μοναδικη συμβουλη που δεν πρεπει να ξεχασεις ποτέ αν αποφασισεις να κανεις το ιταλικο διαβημα. Την δευτερη μερα γνωριμιας σας ρωτησε τον τι κανει η μαμα του. Αν σου πει καλα ευχαριστω, καντη με ελαφρα πριν ειναι αργα. Αν σου πει,δεν εχω μαμα δυστυχως, ζητα του να σε παει στο νεκροταφειο να δεις το ονομα να εισαι σιγουρη.Διαφορετικα, ετοιμασου να συγκρινεσαι μια ζωη ως μαγειρισσα, γυναικα, νοικοκυρα κλπ με την παντα τελεια μάμα η οποια θα εχει και τον τελικο λογο σε καθε του αποφαση. Αρα, δεν ξεχναμε, ταφοπλακα πρωτα και μετα ολα τ’αλλα.

Εαν τωρα ειχες την ατυχια να πεσεις σε Ιταλο που ζει η μανουλα, μη στενοχωριεσαι καθολου. Υπαρχει παντα η μεγαλη uber alles Γερμανια!! Κι οσο κι αν θεωρειται εθνικη ντροπη μια ελληνιδα που ταχει με γερμανο εσυ μη κολωνεις. Κατ’αρχην εχουν τις τελειες διαστασεις πεους. Δεν το’ χεις λιγο αυτο ελπιζω. Δεν θα εχετε ενα εκατομυριο θεματα να αναλυσετε ειναι βεβαιο, αλλα θα σου δειξει ενα μεγαλο θαυμασμο για τον αρχαιοελληνικο πολιτισμο και για σενα την ιδια βεβαια ως απογονο.

Εδω θα προσεξεις να εχεις αρκετα λεφτα μαζι σου οταν θα πατε να φατε ,ειτε εδω, ειτε στη Γερμανια, ειτε οπου αλλου βρεθειτε. Δεν το ξερεις καλη μου αλλα θα πληρωσεις εσυ. Οταν θα ερθει ο λογαριασμος κι εσυ ως γνησια κορη των γενναιοδωρων αρχαιων ελληνων κανεις τη κινηση να παρεις το μαγικο χαρτι, μη περιμενεις καμμια αντιδραση απ αυτες που ξερεις “τυπου αστο κατω θα πληρωσω εγω”. Οχι. Θα σου χαμογελασει με νοημα, θα σε κοιταξει βαθια στα ματια και θα σου πει danke mein liebe. Στο γουτσουγουτσου μη περιμενεις και τρελλη φαντασια εκτος αν πεσεις σε σαδομαζο οποτε αν κι εσυ δεν εισαι το ιδιο, παλι καντη με ελαφρα γιατι σ’αυτα οι γερμανοι δεν αστειευονται καθολου. Αν ομως πεσεις οπως εγω σ’ενα καλο και γλυκο κουκλο, το ερωτικο κομματι γενικα δεν ειναι κακο. Μολις ομως τελειωσει, αλλα το μολις σημαινει την ιδια στιγμη, την ιδια ακριβως στιγμη, θ’ακουσεις μια φωνη να λεει σε υφος παραγγελματος Α Διμοιριας Πεζικου, “To the showers”!!!! Μη φωναξεις μαμααα, ειναι ο καλος σου που θελει να πλυθειτε αμεσως μηπως εχει μεινει πανω του κανενα μικροβιο απ αυτα που ανταλλαξαν τα διψασμενα κορμια σας. Αν ξεπερασεις κι αυτο το σοκ και θες να το ξανακανεις τι να σου πω..

Αν δεν το ξεπερασεις μη μου σκας καθολου, παμε Γαλλια σουμπιτες!! Ζυγισου καλα πριν τα φτιαξεις με Γαλλο, θαυμασε τις ωραιες αναλογιες σου γιατι δεν θα τις ξαναδεις. Το πρωτο που θα κανετε ειναι να σε παει να φας, οχι να φας, να ξεκοιλιαστεις. Με χαρα μικρου παιδιου θα σου πει οτι εχουν 463 διαφορετικα ειδη τυριων στη χωρα του (τα οποια μη σου πω θα σε βαλει να τα δοκιμασεις με συγκεκριμενη σειρα κι οχι οπως σου’ρθει η ορεξη εσενα) και χιλιαδες ποικιλιες κρασιων κι αναλογων ποτηριων που αν καταλαβεις ποτε γιατι το σχημα αλλαζει και τη γευση, πεσ’το μου και εμενα γιατι το προσπαθω χρονια. Αφου σε καρδαμωσει, αρχιζει το μπιριμπιρι.

Και τι ωραια ματια εχεις και μου θυμιζουν τη ταδε θεα που μου θυμιζει τη ταδε γαλλιδα κοκ. Προς θεου μη ξεφουρνισεις στο κυκλο γνωριμιων σου γαλλικων προσωπικοτητων την Ζαν ντ’ αρκ! Τον ξενερωσες. Τοσα χρονια κι αυτο δεν το’χουν ξεπερασει. Τη καημενη τη κοπελλα που μας τη καψαν οι κακοι οι αγγλοι. Μη χαλασεις τη σχεση σου για μια τρελλη, ναι θα του λες. Αν λοιπον δεν εχεις ακομα πονοκεφαλο απ το πολυ μπλαμπλα, πεσε στο κρεββατιι και φροντισε κακομοιρα μου να εχεις κοιμηθει το μεσημερι για ν’ αντεξεις τη διαδικασια. Θ’αρχισει απ’τις πατουσες και μεχρι να τελειωσει τον παιρνει τον ιδιο χρονο οσο εσενα να καθαρισεις, να πλυνεις και να μαγειρεψεις 10 κιλα φασολακια. Στη μεση του γουτσουγουτσου παιζει να κανει τσιγαρο η να κατεβασει κανενα ποτηρακι ετσι για τη καλη συνεχεια βρε αδελφε.

Τα καλα εδω ειναι οτι, σου γεμιζει το ψυγειο με οτι πιο απιθανο φαγωσιμο μπορεις να φανταστεις, δεν εχουν ποτε κολλημα με τη μαμα, κανουν ολες τις δουλειες του σπιτιου αδιαμαρτυρητα, κι αγαπανε πολυ την ελλαδα. Highly recommended δηλαδη.


Θα σε πηγαινα και στην Αγγλια αλλα σ’αγαπαω βρε κουτο. Ο βασικος και ουχι μοναδικος κινδυνος μιας σχεσης με Αγγλο ειναι καποια στιγμη να τον βρεις στο κρεββατι σας με τον καλυτερο σας φιλο. To be avoided. Ο αλλος ειναι να πεθανεις απο overdose fish and chips. Θα γελασεις ομως, αυτο ειναι το μονο καλο.




Αν τωρα μετα απ’ ολα αυτα δεν σ’επεισα και θες να ξαναγυρισεις στο «γυναικα φερε τις παντοφλες και καφε γρηγορα» της αξιολογου κατα τ’αλλα φυλης μας ε τι να πω, ταθελες και τα’παθες.


Με τη σειρά μου προσκαλώ στο Blog-X-Παίχνιδο την λατρεμένη θεία Donna να αναπτύξει τις απόψεις της επί του θέματος με τον δικό της ανεπανάληπτο τρόπο.

8 σχόλια:

Adamantia είπε...

Πιο πολυ μ' αρεσαν οι φωτο διπλα στο κειμενο. Περιμενω κι εγω τη Θεια να επεμβει κι εσενα να πεις ποιον ψηφιζεις τελικα!
ΖΖμμααατς

Spark D' Ark είπε...

Είσαι καλά; Είσαι από αυτούς που τρώνε τις γαρνιτούρες και αφήνουν το κυρίως πιάτο;

Μπορεί να μην σε προσκάλεσα αλλά μιας και ξεκίνησες με τα προξενιά (εξαιρετικό κείμενο, δεν το συζητώ)
περιμένω την δική σου συμμετοχή στο παιχνίδι :)

Μαριλένα είπε...

εγώ προτιμώ τον πρώτο, τύπου αθλητή :ΡΡ

αα κι εμενα μ' αρεσουν οι γαρνιτουρες πριν απ' το κυριως πιάτο!

Spark D' Ark είπε...

Μαριλένα εσύ τρως και το κυρίως φαγητό εκτός από τις γαρνιτούρες :) η Adamantia προτιμά τις γαρνιτούρες ;)

Ένδειξη ζωής είπε...

Έναν Γάλλο θα τον έπαιρνα :)
Φτού σου δεν ντρέπεσαι...μας βαζεις σε πειρασμούς κακό κορίτσι ... :)))))

Καλό Σαββατόβραδο γλυκιά μου Σπαρκούλα!

ΥΓ. Κρυφά κρυφά το γράφω το σχόλιο...έχει μπεί στο μπάνιο και βρήκα ευκαιρία...χαχαχα!

Adamantia είπε...

Μετα απο πολλη σκεψη καταληγω οτι για πρωτο πιατο θα επαιρνα τον Ιταλο και για κυριως Γαλλο με λιγη γερμανικη γαρνιτουρα.
Τη θεια ομως δεν βλεπω κι ανησυχω!

Δήμητρα είπε...

Απαπαπαπα απίστευτες οι γνώσεις σου φιλενάδα....Νιώθω άσχετη στα ξενα προιόντα...Σνιφ...Φιλί!

Spark D' Ark είπε...

@Ένδειξη ζωής
1 Γάλλος. Έκλεισε! Θα τον παραλάβετε από εδώ ή να σας τον στείλουμε κάπου; ;)

@Adamantia
Καλέ αυτό δεν είναι απόφαση, ολίγον από μπουφέ είναι :) αν σου βρω μιγα συμβιβάζεσαι; (εκτός αν παλεύεις 3)

@Δήμητρα
το κείμενο δεν ήταν δικό μου απλά προσυπογράφω καθώς στο διαβατήριο έχω και εγώ τα εγκλήματά μου :)
απλώς εδώ διατυπώθηκαν καλύτερα από όσο θα μπορούσα να τα περιγραψω εγώ :)