Τρίτη, Οκτωβρίου 20, 2009

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος / Diavasame.gr

3 ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος

Το Diavasame.gr, δεν θα είναι ένα απλό μέρος πληροφόρησης. Οι συντάκτες/κτριές του, προσπαθούν πάντα να προσφέρουν, σε όλους τους τομείς του βιβλίου και της καλλιέργειας που κτίζει η ενασχόληση μαζί του. Έχοντας ο καθένας, και η κάθε μία τους, περάσει από διαφορετικά (άπό ένα έως τρία) σεμινάρια: δοκιμίου-κριτικής, ποίησης, συγγραφής μυθιστορήματος αλλά και παραμυθιού, ξέρουν τι χαρά μπορεί να δώσει το γράψιμο σε όσους ενώ ήθελαν και μπορούσαν, δεν κάθισαν να γράψουν, ή κι όταν έγραψαν, δεν τόλμησαν να κοινοποιήσουν τα γραπτά τους.
Ξέροντας λοιπόν, καλούμε όλα τα μέλη, αλλά και όλους τους επισκέπτες του site, να χαρούν την συμμετοχή στον ΤΡΙΤΟ ΠΑΝΕΛΗΝΙΟ διαγωνισμό διηγήματος του Diavasame.gr.

-------------------------------

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΗ, ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ, Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ:

Α. «τα δώδεκα πρώτα βήματα», που περιλαμβάνει τα δώδεκα διηγήματα που μας άρεσαν περισσότερο από τον Πρώτο διαγωνισμό διηγήματος
ISBN 978-960-20012-1-9,
Το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.diavasame.gr/news.cfm?itemID=56

Β. "19 νέα βήματα" που περιλαμβάνει τα δεκαεννέα διηγήματα που μας άρεσαν περισσότερο από τον Δεύτερο διαγωνισμό διηγήματος ISBN 978-960-20013-8-7,
Το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=6992804
Φυσικά μπορείτε να τα παραγγείλετε και στον βιβλιοπώλη σας.

Οδηγίες και όροι συμμετοχής:

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη σε όλους και σε όλες, από όλες τις χώρες, στην ελληνική όμως γλώσσα, με μοναδική εξαίρεση όσους/όσες έχουν δημοσιεύσει κειμενά τους σε οποιουδήποτε είδους βιβλίο (ατομικό ή ομαδικό).
- Τα διηγήματα πρέπει να μην έχουν συμμετάσχει σε άλλο διαγωνισμό.
- Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι νικητές των προηγούμενων διαγωνισμών του Diavasame.gr.

Υποβολή κειμένων με email. Τα κείμενα, (σε μορφή .doc- word 2003) θα πρέπει να είναι συνημμένα στο email που θα μας αποστείλετε αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: diagonismos@diavasame.gr

* Η πρώτη σελίδα θα αναγράφει μόνο: σε μια σειρά την ηλεκτρονική διεύθυνση από την οποία αποστέλλεται το κείμενο, και στην οποία θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας όταν χρειαστεί, και στην δεύτερη σειρά, τον τίτλο του διηγήματος. Το κυρίως κείμενο θα ακολουθεί από την δεύτερη σελίδα και μετά.

* Δεν αναγράφεται ονοματεπώνυμο, το οποίο όμως θα απαιτηθεί και θα γίνει απαραίτητα γνωστό, σε περίπτωση βράβευσης, ή δημοσίευσης ή και κάποιου άλλου μη δυνατόν να προβλεφτεί, αλλά αναγκαίου λόγου.

* Υποβολή ενός διηγήματος ανά συγγραφέα.

* To Diavasame.gr αποκτά ανέκκλητα το δικαίωμα δημοσίευσης ή/και έκδοσης των κειμένων.

* Τα κείμενα θα έχουν υποχρεωτικά τίτλο, αλλά το θέμα είναι απολύτως ελεύθερο.

* Μέγιστος αριθμός λέξεων, χωρίς τον τίτλο, 2.000.

* Διάρκεια διαγωνισμού: Αποστολή κειμένων μέχρι 24.00 της Τρίτης 2/12/2009.

* Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: Φεβρουάριος 2010.

* Ο/η συγγραφέας υποχρεούται να απαντήσει στο email κοινοποίησης αποτελεσμάτων και να μας γνωστοποιήσει τα πλήρη στοιχεία του, μαζί με όσες άλλες πληροφορίες – δηλώσεις απαιτηθούν, εντός 4 ημερών από την αποστολή του πρώτου email (θα επαναληφθεί για ασφάλεια άλλες δυο φορές) της κριτικής επιτροπής.

* Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στους συντάκτες του Diavasame.gr, αλλά ούτε και σε συγγενείς πρώτου βαθμού.

* Η μη τήρηση όλων των οδηγιών υποβολής των κειμένων, επιφέρει ακύρωση συμμετοχής.

* Η υποβολή διηγήματος αποτελεί και απόδειξη της πλήρους αποδοχής των όρων του διαγωνισμού.

Βραβεία

Η ομάδα συντακτών του Diavasame.gr θα επιλέξει εκείνα που θα της αρέσουν περισσότερο, τα οποία συνήθως δημοσιεύονται σε βιβλίο, ενώ θα υπάρχουν και τα πιο κάτω βραβεία:

Οι τρεις πρώτοι νικητές:

1. Βραβείο αξίας 500 ευρώ. Το βραβείο προσφέρει το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ – Πολυχώρος και είναι μία συμμετοχή στο σεμινάριο Δημιουργικής γραφής, της επόμενης χρονιάς.

2. Βραβείο αξίας 550 ευρώ. Το βραβείο προσφέρει το ΕΚΕΒΙ (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου), και είναι μία συμμετοχή σε ένα σεμινάριο από τον κύκλο σεμιναρίων στο εργαστήρι του βιβλίου, της επόμενης Άνοιξης.

3. Βραβείο αξίας 400 ευρώ. Το βραβείο προσφέρει το ΕΚΕΜΕΛ (Ευρωπαϊκό κέντρο μετάφρασης Λογοτεχνίας και επιστήμες του ανθρώπου). Η προσφορά αφορά ένα από τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής, συγγραφής σεναρίου ή επιμέλειας κειμένων.

Βραβεία για όλους του νικητές.

4. Βραβείο αξίας έως και 700 ευρώ. Τα βραβεία προσφέρουν, ένα για κάθε νικητή/τρια, τα βιβλιοπωλεία ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, και αποτελούνται από τα βιβλία:
‘Οπερα
Οίνος
Τέχνη και Αρχιτεκτονική Λούβρο
Τέχνη και Αρχιτεκτονική Αίγυπτος
Τέχνη και Αρχιτεκτονική Βενετία

5. Βραβείο αξίας έως 400 ευρώ. Ένα μυθιστόρημα (επιλογής του εκδότη) στον κάθε νικητή/τρια, από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: