Σάββατο, Οκτωβρίου 17, 2009

London Greek Film Festival 2009 O ελληνικός κινηματογράφος ταξιδεύει ξανά....


το διεθνές σημείο συνάντησης για το Ελληνικό φιλμ και βίντεο

the international meeting point for the Greek moving image

30 October – 1 November 2009

PRESS RELEASE

Λονδίνο, 14 Οκτωβρίου 2009

E-mail (press): press@londongreekfilmfestival.com

Email (general information): info@londongreekfilmfestival.com

Tel: +44 20 7193 2699

Website: www.londongreekfilmfestival.com

Venue:

The Hellenic Centre, 16-18 Paddington Street, Marylebone, London, W1U 5AS

Από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, το Λονδίνο γιορτάζει το Ελληνικό φιλμ και βίντεο. Η CosmoCinema με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου του Λονδίνου, της Ελληνικής Πρεσβείας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και άλλων φορέων, παρουσιάζει το ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Βρετανική πρωτεύουσα. Η διοργάνωση αποτελεί ένα χώρο συνεύρεσης για τους καλλιτέχνες, δημιουργούς φιλμ, παραγωγούς, φοιτητές, ακαδημαϊκούς και για τους λάτρεις της τέχνης του κινηματογράφου και του βίντεο, όπου άνθρωποι με διαφορετικές ειδικότητες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συζητήσεις, workshops και networking.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει περισσότερα από 40 επιλεγμένα φιλμ, πολλά από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Μ. Βρετανία, ενώ επίσης θα παρουσιαστούν και 9 σενάρια για μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες. Στις ταινίες συμπεριλαμβάνονται: ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, animations, ταινίες μικρού μήκους και video art

Από την πρώτη κιόλας μέρα, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, από τις 15.00 έως τις 18.00, παραγωγοί και σκηνοθέτες μπορούν να συμμετάσχουν στο Πληροφοριακό Networking Event ‘Shooting in Greece’, το οποίο υποστηρίζεται από το Ελληνικό Γραφείο του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Λονδίνο. Χωρίς καμία επιβάρυνση, ειδικοί θα προσφέρουν πληροφορίες για τις Ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή φιλμ στην Ελλάδα, τις τοποθεσίες, τις ευκαιρίες χρηματοδότησης, ενώ θα παρέχουν και χρήσιμες πληροφορίες γενικότερα για τη χώρα. Στο event συμπεριλαμβάνονται μεζέδες, κρασί και ζωντανή Ελληνική μουσική. Ομιλητές: Sofia Panayiotaki [Director, Greek National Tourism Organisation, London Office], Leon Herbert [director, filmmaker], Bettany Hughes [journalist], Bruno Coppola [producer, director, filmmaker], Haris Padouvas [producer], Photini Economopoulou [producer], Thanasis Gavos [journalist]. Live Greek Music by: Nicos Shacolas, Pavlos Carvalho, Pavlos IM, Cigdem Aslan, Peyman Heydarian, Noonie Minogue, Olympia Tsarouhi, Philip Arditti

Το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν δύο workshop. Το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, στη 13.00, το κοινό θα έχει την ευκαιρία στο workshop “Body Awareness & Acting να ανακαλύψει τη σωματική, πνευματική και συναισθηματική προετοιμασία που απαιτείται πριν την ερμηνεία κάποιου ρόλου. Εμψυχωτής: Ντέπυ Μαυροπούλου. Την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, στη 13.00, το workshop “Surprise me!” επικεντρώνεται στη σεναριακή απόδοση μια ιδέας και τη μετουσίωσή της σε ταινία που θα αξίζει κάποιος να κινηματογραφήσει· ένα σεμινάριο ιδεών, σεναρίων και προθέσεων. Εμψυχωτές: Βαρβάρα Δούκα και Leon Herbert.

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στις 15.30, θα παρουσιαστούν επίσης τα επιλεγμένα σενάρια, είτε από τους ίδιους τους σεναριογράφους, είτε από μία ομάδα επαγγελματιών ηθοποιών, που θα διαβάσουν τις περιλήψεις των σεναρίων και στοιχεία για την πλοκή και τους χαρακτήρες, ενώ θα διαβάσουν και δείγματα των διαλόγων.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου κορυφώνεται με την τελετή απονομής των βραβείων ‘Οδυσσέας’, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 21.00. Μια εκπληκτική βραδιά στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου με σύντομες ομιλίες από τους (αλφαβητικά) Σπύρο Διαμαντή (Press OfficeGreek Embassy in London), Σοφία Παναγιωτάκη [Director, Greek National Tourism Organisation, London Office], το Διευθυντή του φεστιβάλ και διακεκριμένους καλεσμένους και την παρουσίαση κονσέρτου κιθάρας από το Δημήτρη Δεκαβάλλα. Θα βραβευτούν οι καλύτερες ταινίες και τα σενάρια. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους Leon Herbert (σκηνοθέτης, σεναριογράφος), Ann Kristine Glenster (παραγωγός, σεναριογράφος), Λήδα Παπαχατζή (υπεύθυνη προγράμματος, ANT1 Europe), Άρης Βασιλειάδης (δημοσιογράφος) και Σοφία Παπαδοπούλου (ηθοποιός, παραγωγός), έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αξιολόγησης φιλμ και σεναρίων. Το κοινό ωστόσο, μπορεί να ψηφίσει το αγαπημένο του φιλμ και να καθορίσει σε ποιόν θα απονεμηθεί το Βραβείο Κοινού καθώς επίσης και να ψηφίσει online.

Εισιτήρια (1-Day Pass ή 3-Day Pass) είναι διαθέσιμα online με έκπτωση, ενώ θα υπάρχουν διαθέσιμα και στην είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας, όπου μπορείτε να βρείτε υλικό δημοσιότητας, το πρόγραμμα, online box office, videos και άλλα πολλά ή να μας στείλετε email.

ΥΣ. Ψυχή του festival είναι ένας διαδικτυακός φίλος, ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης που αγαπά με πάθος αυτό που κάνει. Χρήστο μέσα από εδώ σου εύχομαι ολόψυχα "ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: