Παρασκευή, Ιουλίου 11, 2008

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ του Κ.Θ.Β.Ε.

Έως τις 20 Ιουλίου 2008 θα γίνονται δεκτά τα κείμενα για την υποβολή συμμετοχής στο Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής του Κ.Θ.Β.Ε., που πρόκειται να λειτουργήσει στο πλαίσιο του Θεατρικού Εργαστηρίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν ή να αποστείλουν βιογραφικό και δύο κείμενά τους στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Εθνικής Αμύνης 2, 54621 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-268307 και 2310-263359) έως και τις 20 Ιουλίου 2008.

Όσον αφορά στα κείμενα τα οποία θα αποσταλούν:

  1. Το πρώτο μπορεί να είναι της επιλογής του ενδιαφερόμενου, είτε πρόκειται για θεατρικό έργο ή πεζογράφημα, είτε για ένα διαλογικό κομμάτι οποιασδήποτε θεματολογίας.
  2. Το δεύτερο είναι ένας διάλογος 200 λέξεων με βάση τη συνθήκη: Το κουδούνι χτυπά. Η πόρτα ανοίγει και η ταραχή διαδέχεται την έκπληξη. - «Κάτι μου χρωστάς».

Στόχο του Εργαστηρίου Θεατρικής Γραφής αποτελεί η συστηματοποίηση και η διαμόρφωση κωδίκων προσέγγισης σύγχρονων θεατρικών θεμάτων και του σύγχρονου θεατρικού λόγου. Το εργαστήρι θα απασχοληθεί με ζητήματα δημιουργικής γραφής. Σ’ αυτό θα συμμετάσχουν, μετά από επιλογή, εν δυνάμει θεατρικοί συγγραφείς, που μπορεί να προέρχονται από οποιονδήποτε επαγγελματικό χώρο.

Το Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο έως τα μέσα Νοεμβρίου του 2008 με στόχο την παραγωγή σύγχρονων και πρωτότυπων θεατρικών κειμένων. Τα εργαστηριακά μαθήματα και σεμινάρια θα προσφέρονται δωρεάν στους συμμετέχοντες, ενώ η παρακολούθησή τους θα είναι υποχρεωτική.

Την ευθύνη για την υλοποίηση του εργαστηρίου έχει ο σκηνοθέτης Νίκος Διαμαντής. Στο Θεατρικό Εργαστήριο θα διδάξουν σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς, σκηνοθέτες και θεωρητικοί του θεάτρου μεταξύ των οποίων οι: Αριστείδης Αντoνάς (συγγραφέας), Απόστολος Βέττας (σκηνογράφος - καθηγητής Α.Π.Θ.), Χάρης Βλαβιανός (ποιητής – συγγραφέας), Γεράσιμος Βώκος (καθηγητής φιλοσοφίας), Δημήτρης Δημητριάδης (συγγραφέας), Γλυκερία Καλαϊτζή (σκηνοθέτης), Βασίλης Κατσικονούρης (συγγραφέας), Νίκος Παναγιωτόπουλος (συγγραφέας), Μάριος Ποντίκας (συγγραφέας), Θεόδωρος Στεφανόπουλος (καθηγητής πανεπιστημίου, μεταφραστής) κ.α.

Το θεατρικό εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του:
«Κτιριακές Υποδομές Κ.Θ.Β.Ε.-Πολιτισμική Εγνατία»
Γ’ΚΠΣ - Ε.Π. «Πολιτισμός 2000-2006»
ΑΞΟΝΑΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΤΡΟ 2.1
Συγχρηματοδότηση 75% από ΕΤΠΑ
Και 25% από εθνικούς πόρους
Δημοσίευση ανάρτησης
Χορηγοί επικοινωνίας-ΕΡΤ ΑΕ-ΕΡΤ3
Με την υποστήριξη- TV 100-FM 100

http://www.ntng.gr/default.asp?entryID=204&pageid=19&tablepageid=13&langid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: