Τρίτη, Μαΐου 20, 2008

Είναι δικαίωμα η έκτρωση;



Ο άνθρωπος διασχίζοντας το χρόνο έδινε πάντα στον εαυτό του το δικαίωμα να σκοτώνει κάποιους άλλους είτε σε καιρό πολέμου (εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρις) είτε σε καιρό ειρήνης, όσους δεν είχαν τα ίδια δικαιώματα με τον ίδιο όπως μέτοικοι, γυναίκες, μαύροι, αλλόθρησκοι, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.τ.λ.

Το επίπεδο του πολιτισμού συρρικνώνει ή «ξεχειλώνει» αυτή τη λίστα, σαν ένα ιδιότυπο κρεβάτι του Προκρούστη. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να μας αντιμετωπίζουν με την ίδια απορία που αντιμετωπίζουμε εμείς τους προκατόχους μας, που σκότωναν τους μαύρους στις φυτείες, προφασιζόμενοι ότι οι τελευταίοι δεν ήταν καν άνθρωποι.

Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται σήμερα ο πολιτισμός μας, που έχει αναγάγει την έκτρωση σε φιλανθρωπία; Τα αποστειρωμένα Αουσβιτσς είναι εδώ http://prezatv.blogspot.com/2008/03/unicef-show-american-idol-me.html

Ποια είναι τα δικαιώματα σας; You have the right to remain silent. Whatever you say, may or it will be used at the court of law…

Τα παιδιά σας έχουν δικαιώματα; Και αν κάποιος αποφάσιζε ότι τα δικαιώματα τους πάνε ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους; Σε τούτον τον παράταιρο κόσμο ο θάνατος έκλεψε από τη δικαιοσύνη τη ζυγαριά και κλέβει ψυχές, που δεν πρόλαβαν να γραφτούν στο βιβλίο των ζώντων.

Αν αφήναμε τα έμβρυα να μιλήσουν, θα άκουγε κανείς;

Είναι δικαίωμά σας να κάνετε έκτρωση; Και αν κάποιος σας έλεγε ότι είναι δικαίωμά τους να σας υποβάλλουν σε έκτρωση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: