Σάββατο, Μαΐου 17, 2008

Λογοτεχνικός διαγωνισμός στη μνήμη Μικέ Παϊδούση, λήξη Οκτώβριος 2008

Λογοτεχνικός διαγωνισμός στη μνήμη Μικέ Παϊδούση, λήξη Οκτώβριος 2008

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ “ΚΟΡΑΗ”
Λογοτεχνικός διαγωνισμός στη μνήμη Μικέ Παϊδούση

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ διαγωνισμό, τιμώντας τη μνήμη του δωρητή της Βιβλιοθήκης «Κοραής», Μικέ Παϊδούση, θα οργανώσει για πρώτη φορά μέσα στο 2008 το εφορευτικό συμβούλιο του ιδρύματος.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρό του, Παύλο Καλογεράκη, η πρόσκληση για συμμετοχή θα βγει στον αέρα άμεσα και θα αφορά στην κατάθεση λογοτεχνικών κειμένων, ή δοκιμίων, σχετικών με τη Χίο, ανέκδοτων μέχρι σήμερα.
Οι υποψηφιότητες θα κριθούν από επιτροπή αξιολόγησης, την οποία θα συγκροτήσει με ευθύνη του το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης και το πρώτο βραβείο θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση 2.000 ευρώ.
Τα κείμενα θα κατατίθενται μέχρι τον Οκτώβριο του 2008 και σε μια τελετή που θα αρμόζει στην περίπτωση, το Δεκέμβρη θα δοθεί το βραβείο μαζί με τις υπόλοιπες διακρίσεις.
Η πρωτοβουλία έχει διττό στόχο, όπως εξήγησε ο κ. Καλογεράκης, τόσο για την απόδοση τιμής στο δωρητή Μικέ Παϊδούση, αλλά και γιατί πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα νοιάζονται να φέρουν στο φως άγνωστα στοιχεία της Χίου, από κάθε πλευρά – ιστορική, λαογραφική, πολιτιστική.
Απώτερος σκοπός του Εφορευτικού Συμβουλίου, είναι να καθιερωθεί ως θεσμός ο διαγωνισμός, κάτι όμως που θα εξαρτηθεί από τη δυναμική που θα αναπτυχθεί.
Θυμίζουμε ότι το πολύτιμο αρχείο Παϊδούση, το οποίο παραχωρήθηκε στη Βιβλιοθήκη από τη σύζυγο του Μ. Παϊδούση, Γιόνα, μαζί με το διαμέρισμα στην Αθήνα στο οποίο βρίσκεται, καταγράφεται σε συνεργασία με το Σύλλογο «Φίλοι της Βιβλιοθήκης» και επιδίωξη της δωρήτριας είναι να λειτουργήσει ως παράρτημα του Ιδρύματος.
Χρ. Ψ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Bre paidia

Ανώνυμος είπε...

Bre paidia bazetai stous diagwnismous kai tis diethinseis . Pws tha ta steiloume ta poiimata xwris diethinsi ?

Spark D' Ark είπε...

συγγνώμη αυτό είχα καταφέρει να βρω. Πήγαινε στη λίστα με τα blogs που λέγεται λογοτεχνικά επίκαιρα και ίσως βρεις εκεί περισσότερες πληροφορίες. Αλλιώς με google για άλλη αναφορά. Συγγνώμη για την ημιτελή πληροφόρηση