Τρίτη, Οκτωβρίου 28, 2008

12 + 1 αλήθειες της spark


1. Είμαι γιατρός. Από παιδί αυτό έλεγα ότι θα γίνω (ποτέ δεν ανέφερα κάτι άλλο) και προγραμματίστηκα στην εντέλεια για να το καταφέρω. Είμαι ειδικευόμενη γυναικολογίας, αποφασιστική και τσαμπουκαλού εκεί που χρειάζεται. Απέχω από τις εκτρώσεις και τις αποξέσεις σε πάσχοντα έμβρυα λόγω πεποιθήσεων και αν υπήρχε στην Ελλάδα ειδικότητα αποκλειστικά για το τμήμα επειγόντων θα είχα ακολουθήσει αυτήν. Στην δουλειά πάντα με την πρώτη με αντιπαθούν λόγω του τουπέ που έχω, στην συνέχεια με σέβονται (παρόλο που είμαι η μικρότερη) και ακόμα και όταν μου κάνουν τον βίο αβίωτο για να μου σπάσουν τον τσαμπουκά, εκτιμούν τη δουλειά μου εκ του αποτελέσματος. Όσο περισσότερο δουλεύω τόσο αναπτύσσεται το ένστικτο μου με αποτέλεσμα να ψάχνω πράγματα που αλλιώς δεν θα τα πρόσεχε κανείς.
2. Έχω 1 παιδί που επέλεξα να το κάνω και το μεγαλώνω με τους δικούς μου. Είχα μια δύσκολη εγκυμοσύνη και έναν ακόμα χειρότερο τοκετό με επιπλοκές λόγω malpractice, που σε συνδυασμό με τον χωρισμό με οδήγησε σε επιλόχειο κατάθλιψη. Δεν έλαβα φαρμακευτική αγωγή (μόνο σκληρή εργασιοθεραπεία) αλλά η ιστορία μου άφησε αρκετούς δαίμονες να παλεύω.
3. Λατρεύω το θέατρο. Σαν ηθοποιός είμαι καλή σε συγκεκριμένα μόνο πράγματα αλλά μπορώ να καθηλώσω και να τρομάξω ακόμα αυτόν που στέκεται απέναντί μου. Αγαπημένο έργο το «Jordan». Σκηνοθετώ καλύτερα και οι συνεργάτες αν και με αντιπαθούσαν πάντα, ζητούσαν συνεχώς να τους κάνω θεατρικά παιχνίδια καθώς τους έδειχνα μέχρι πού μπορούν να φτάσουν, μέσα και έξω από το θέατρο. Εκεί έμαθα για πρώτη φορά πόσο εύκολα σπας έναν άνθρωπο. Με σπάσανε για να με διώξουν από την ομάδα. Δεν τα κατάφεραν και εγώ πήρα 1 από τα σημαντικότερα μαθήματα. Να μην σπάω ανθρώπους όχι για παιχνίδι αλλά για κανέναν λόγο, όσο σοβαρός και αν είναι.
4. Δεν έχω τίποτα στο όνομά μου εκτός από 1 αυτοκίνητο. Εν τούτοις είμαι χορτάτος άνθρωπος, δεν στερήθηκα ποτέ τίποτα με αποτέλεσμα να σέβομαι το χρήμα και τον κόπο που θέλει για να βγει αλλά πρακτικά να το έχω χεσμένο. Αντιπαθώ τους ανθρώπους που αλλάζουν την στάση τους απέναντί μου όταν δουν ότι οι γονείς μου έχουν περισσότερα λεφτά από όσα δείχνω. Δεν είμαι τσιγκούνα και δεν λυπάμαι κανένα ποσό προκειμένου να ζήσω κάτι που το θέλω και να μην έχω απωθημένα.
5. Παρ’ όλο που στόχος πάντοτε ήταν η ιατρική, έχω πάει σε ό,τι υπήρχε στην πόλη μου. Κολυμβητήριο, ζωγραφική, αγιογραφία, μουσική (πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν, θεωρία, αρμονία κτλ), μπαλέτο, δημοτικούς χορούς, στίβο (έπρεπε να τα δοκιμάσω όλα είπαμε), αγγλικά, γαλλικά και θα είχα κάνει και άλλες γλώσσες αλλά δεν έβρισκα χρόνο στο πρόγραμμα. Άγχος της μάνας μου μήπως βρεθώ σε μία παρέα κάποτε και δεν ξέρω τίποτα για το θέμα που συζητούν. Άνοιξε το μυαλό μου αλλά μου στέρησε κάθε έννοια προσωπικού χρόνου. Ζωγραφίζω καλά ενώ το ταλέντο μου στην μουσική εξαντλείται στη λέξη εξάσκηση. Είμαι εγκληματικά φάλτσα και δεν διαθέτω μουσικό αυτί (κοινώς είμαι σκράπας στο dictee). Από όσο με θυμάμαι δίνω εξετάσεις συνέχεια μέχρι σήμερα και θα συνεχίσω για όσο αντέχω. Ακόμα και αν η μελέτη μου έχει πέσει κάτω από τα όρια του ανεκτού ακόμα ψάχνω να μαθαίνω νέα πράγματα. Τώρα ευελπιστώ να ολοκληρώσω την επαφή μου με τον κλάδο της διοίκησης για να δω ποιος άλλος δρόμος θα ανοίξει μπροστά μου. Είναι ένα βίωμα πια, που το κάνω για μένα και όχι για ένα κάδρο ακόμα ή μια καλύτερη θέση.
6. Εκπαιδεύτηκα με ρυθμούς πρωταθλητή. Μια καλοκουρδισμένη μηχανή πού όταν πέρασε στο πανεπιστήμιο τα βρόντηξε και συνειδητοποίησε ότι δεν χρειάζεται να είσαι ο πρώτος για να είσαι ξεχωριστός. Εντούτοις με πολύ λίγο κόπο και σε λίγες ώρες καταφέρνω ότι οι περισσότεροι χρειάζονται μέρες για να το κάνουν. Δεν είμαι παπαγάλος και έχω επαγωγική λογική για να θυμάμαι όλα αυτά που μου χρειάζονται.
7. Αδιαφορώ για την εξωτερική εμφάνιση σε σημείο που εδώ και χρόνια μου αγοράζουν άλλοι τα ρούχα ακόμα και τα παπούτσια και μου τα φέρνουν στο σπίτι. Μονόχρωμα πάντα σαν τον χαρακτήρα μου και κατά περιόδους total black. Φετίχ το χρώμα των μαλλιών που αλλάζει ανά εξάμηνο. Δεν φοράω ρολόι ή κοσμήματα (εκτός από σκουλαρίκια), τα οποία είναι όλα παρατημένα στις θήκες τους. Σιχαίνομαι τα faux, βαρέθηκα χρυσό, ασήμι, πλατίνα.
8. Έχω αλλεργία στο μακιγιάζ και μου είναι ανυπόφορα τα τεχνητά αρώματα. Θέλω να μυρίζω στον άλλον την δική του μυρωδιά και όχι αυτή που διαλέγει να αγοράσει.
9. Οδηγώ πάντα ξυπόλυτη όπως και περπατώ μέσα στο σπίτι. Η αφή μου είναι η πιο εξασκημένη από τις αισθήσεις και την διεκδικώ κάθε στιγμή της ζωής μου. Δεν κομπλάρω με την σωματική επαφή στην καθημερινότητα και τα χέρια μου ώρες-ώρες είναι μακρύτερα από όσο πρέπει (και δεν εννοώ για να κλέψω)
10. Τρώω σαν βόδι, έχω αδυναμία στα γλυκά ( πίνω τον καφέ με 4 κουταλιές ζάχαρη) και όσοι με βλέπουν απορούν πώς καταφέρνω και μένω σταθερή στα κιλά μου. Εντούτοις όταν ερωτεύομαι ενώ συνεχίζω να τρώω με τους ίδιους ρυθμούς αδυνατίζω και φτάνω στο ιδανικό μου βάρος χωρίς καμία προσπάθεια.
11. Είμαι εγωίστρια, απόλυτη, φωνακλού και οι σχέσεις μου είναι άσπρο – μαύρο, χωρίς ενδιάμεσες αποχρώσεις. Ή θα είμαι φίλη σου ή θα είμαι μακριά σου. Ντεμί σαιζόν δεν έχω, ούτε και πρόβλημα να σου πω ακριβώς τι σκέφτομαι για το άτομό σου χωρίς να αλλάξω ή να κρύψω τίποτα. Εκτός δουλειάς είμαι τεμπέλα και ανεπρόκοπη, δηκτική και γενικά κοπρόσκυλο. Έχω 1 μόνο φίλο, είμαι πρώτη στον χαβαλέ αλλά και τρομερά εσωστρεφής. Καπνίζω σαν αράπης και έχω ροπή προς κάθε κακιά συνήθεια που υπάρχει. Με αγαπάς δύσκολα αλλά δεν με ξεχνάς εύκολα. Ό,τι αγαπώ το αγαπώ με πάθος και χωρίς όρια. Έχω χτίσει γερές άμυνες τις οποίες γκρεμίζω ανά πάσα στιγμή για ό,τι μου κάνει κλικ. Έχω αναπτύξει ανοχή στα παυσίπονα και στην ανθρώπινη βλακεία. Είμαι σκυλί στη δουλειά και βοηθώ όπου και όπως μπορώ. Η αντρική μου πλευρά κυριαρχεί και για αυτό κάνω ευκολότερα παρέα με άντρες αν και γενικά προτιμώ την ησυχία μου. Παρά την αντιπάθεια - που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς- όλοι μου ανοίγονται εύκολα χωρίς όμως να αλλάζει τη σχέση μας. Οι περισσότεροι λένε ότι είναι δύσκολο να με καταλάβεις. Δεν το ασπάζομαι. What you see, is what you get. Σιχαίνομαι τον οίκτο, τα τηλεφωνα (σταθερά και κινητά αδιακρίτως) και τους συμβιβασμούς, που προσπαθώ να είναι οι ελάχιστοι δυνατοί. Διαγράφω πανεύκολα ανθρώπους αλλά δεν εκδικούμαι ποτέ. Με ιντριγκάρουν τα δύσκολα και ρισκάρω, πάντα με την προϋπόθεση ότι το ρίσκο θα γυρίσει μόνο σε μένα μπούμερανγκ. Με χαρακτηρίζει η απόλυτη βλακεία σε όλα τα θέματα, που με αφήνουν αδιάφορη πχ δημόσιες σχέσεις, κόμματα κ.τ.λ. Δεν διστάζω να πω σε έναν παίδαρο ότι μου αρέσει και συνδιάζω 2 μοναδικά ατού, τον μαλακομαγνήτη και τον γκομενοδιώχτη. Τρομοκρατώ τους περισσότερους και με αντιμετωπίζουν σαν μια κινούμενη βόμβα που δεν ξέρουν πότε θα εκραγεί. Κάθε προσπάθεια αλλαγής ή τροποποίησης των ανωτέρων απέβη άκαρπη.
12. Γράφω από ανάγκη και όχι από επιλογή. Έχω στείλει πολλές φορές έργα μου σε εκδοτικούς οίκους που μου επεστράφησαν με το ίδιο πάντα γράμμα που άλλαζε μόνο η ημερομηνία. Έργο μου από το νετ έχει κλαπεί από άλλον και έχει σταλεί σε διαγωνισμό και έχει κερδίσει. Σταμάτησα να βγάζω κείμενα στο νετ για 2 χρόνια σχεδόν μέχρι τη στιγμή που κατάλαβα ότι το κείμενο έχει αξία και όχι το όνομα πίσω από αυτό. Αδιαφορώ να μου πεις αν ήταν καλό ή όχι κάποιο κείμενό μου. Βαθμούς πήρα στην έκθεση στο σχολείο και ήταν οι καλύτεροι. Την ψυχή σου ζητάω να μου δώσεις για λίγο όπως σου δίνω εγώ τη δική μου.
13. Ερωτεύτηκα 2 φορές στη ζωή μου. Την πρώτη το κατασπάραξα μέχρι που δεν έμεινε τίποτα ενώ τη δεύτερη, πάτησα την μπανανόφλουδα της φίλης και έσπασα τα μούτρα μου. Δεν μετανιώνω για τίποτα παρά μόνο για τις στιγμές που πλήγωσα κάποιους.

ΥΣ. bonus track θα σκότωνα εν ψυχρώ οποιονδήποτε έκανε ανεπανόρθωτο κακό στο παιδί μου, σε όποια φάση της ζωής του και αν συνέβαινε.

14 σχόλια:

ria είπε...

μανούλα μου!!!

καλά, μαρή, μόνο ένα φίλο έχεις????

τώρα θα παρεξηγηθώ!

Spark D' Ark είπε...

παρεξηγήσου.
Πρώτα θα πιούμε τις βότκες έξω από το νετ και μετά θα αλλάξω τον αριθμό.

Ανώνυμος είπε...

και ναι χαιρομαι πολυ που εισαι ανιψιά μου!!!!

Spark D' Ark είπε...

:) merci θεία!

Ανώνυμος είπε...

Παιχνίδι είναι αυτό;
Δεν το πιστεύω, αλλιώς θα υπήρχαν και οι ανάλογες προσκλήσεις.
Αν όμως είναι, σκέψου και την παράμετρο να πρόσθετες και ένα ψέμα.
Δηλαδή: 12+1 αλήθειες για μένα + 1 ψέμα. Το ψέμα θα επέτρεπε στον εκάστοτε παίχτη να πλάσει μια μίνι ιστορία όπως θα ήθελε αυτός να εξελιχθεί. Ή αντί γι' αυτό να παραθέτει ένα τερατούργημα. Κάτι εντελώς απίστευτο και παρανοϊκό.
Θα μπορούσε να έχει πολλές παραμέτρους αν ήταν παιχνίδι...
Ή να ήταν το ψέμα το ίδιο το παιχνίδι. Να καλείται ο καθένας που θα παίξει μέσα στις 12 + 1 αλήθειες που θα γράψει, η μία να είναι ψέμα και οι υπόλοιποι να πρέπει να το βρουν. Μου βάζεις ιδέες, ομολογουμένως :-)

Adamantia είπε...

Καλημερα :))

Spark D' Ark είπε...

@blogoulis
το παιχνίδι με τις αλήθειες/ιστορίες και το 1 ψέμμα ειναι παλιό. Αν είπα αλήθειες, αν είπα και ψέμματα ο καθένας είναι ελεύθερος να διαλέξει :)

@adamantia
καλησπέρα. μαζί με τους εκδρομείς του 4ημέρου επέστρεψα και εγώ στη δουλειά. δεν μου δώσαν άλλη άδεια :(
γιατί νοιώθω σαν το ανέκδοτο με την κόλαση που λέει ο κολασμένος εδώ θα μεινω με αυτούς που καπνίζουν και είναι στον λάκκο με τα σκατά και με το που μπαινει φωνάζει ο αρχηγός. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ... κάπως έτσι.

Adamantia είπε...

Kι εγω.Πώς εξανεμιστηκε τοση γαληνη μεσα σε 3 ωρες στο γραφειο σημερα ουτε η επιστημη δεν μπορει να εξηγησει!

Spark D' Ark είπε...

adamantia εξαιρετικό το post σου. ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά τα "ταξίδια"...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως εγώ δεν υπονόησα ότι είπες κάποιο ψέμα. Τελευταία σκέφτεσαι γρήγορα και απαντάς αργά αντί να σκέφτεσαι αργά και να απαντάς γρήγορα... χι χι χι...

Adamantia είπε...

Μerci :)) Παμε Μεξικο στην Ημερα των Ζωντανων και Διαθεσιμων?

Adamantia είπε...

Sparkaki εισαι καλα?

Spark D' Ark είπε...

@blogoulis
A μη μου βάζεις δύσκολα! κλατάρει το σύστημα και πετά μπλε οθόνη!

@adamantia
φύγαμε για Μέχικο! Φύγαμε να σωθούμε!
είμαι ζωντανή (από ότι μου λένε τουλάχιστον) αλλά παραπάνω δεν μου λένε... μόνο... "Σκάσε και κολύμπα" Λες να φτάσω Μέχικο? έχει πολύ ακόμα?

Adamantia είπε...

Οχι,σε τρεις απλωτες φτασαμε,χιχι.
Χαιρομαι που εισαι καλα.
Καλο σβκ και ενα azucar-azucar φιλι!