Σάββατο, Ιουνίου 14, 2008

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Θεατρικού Έργου για παιδιά

Το Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνουν την Προκήρυξη Πανελληνίου Διαγωνισμού Συγγραφής Θεατρικού Έργου για παιδιά, με σκοπό την ενίσχυση και ενθάρρυνση της σύγχρονης θεατρικής γραφής στη χώρα μας.

Η επιλογή της θεματολογίας και του θεατρικού ύφους των κειμένων είναι ελεύθερα. Παρακαλούνται, όμως, οι συμμετέχοντες να λάβουν υπόψη τους, έστω και ως άσκηση, τις συνθήκες παραγωγής ενός θεατρικού έργου και να αποφύγουν πολυπρόσωπες και σκηνογραφικά πολύπλοκες και ακριβές προτάσεις.

Τα τρία έργα που θα διακριθούν στον διαγωνισμό θα εκδοθούν με επιμέλεια του Διεθνούς Κέντρου Λογοτεχνών και Μεταφραστών και θα μεταφραστούν στα Αγγλικά και Γαλλικά και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου θα τα εντάξει άμεσα στις παραγωγές του.

Τα κείμενα παρακαλούμε να υποβληθούν στο Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου (κατά προτίμηση σε ηλεκτρονική μορφή), διεύθυνση Αντ. Λάσκου 10Α, email: education@literarycentre.gr τηλ. 22410 39316, 39383 (πληρ. κ. Νάνσυ Τρυποσκούφη), μέχρι τις 31 Αυγούστου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: