Τρίτη, Ιουνίου 17, 2008

Έκλεισε το Θέατρο ΑΜΟΡΕ (ΝΟΤΟΣ)

Μετά από 17 χρόνια λειτουργίας κλείνει το θέατρο Αμόρε, ένα θέατρο που επηρέασε σημαντικά τα θεατρικά δρώμενα της Αθήνας, ένας κύκλος.
Στις 31 Μαϊου το Θέατρο του Νότου ολοκληρώνει τη λειτουργία του στο Αμόρε το οποίο μέσα σ' αυτά τα χρόνια ανέβασε 130 παραγωγές, στις οποίες έπαιξαν συνολικά 500 ηθοποιοί.
Οι φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και αρκετό καιρό στους καλλιτεχνικούς κύκλους. Μια χθεσινή επιστολή όμως που συνυπογράφουν ο ιδρυτής του Θεάτρου του Νότου Γιάννης Χουβαρδάς και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Θωμάς Μοσχόπουλος ήρθε να επιβεβαιώσει το γεγονός.
«Το θέατρο Αμόρε από την ανάληψη των καθηκόντων του Γιάννη Χουβαρδά ως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, στερείται σήμερα της φυσικής και καλλιτεχνικής του παρουσίας και της προσφοράς του ιδρυτή του. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αβέβαιη και ασταθή τα τελευταία χρόνια κρατική επιχορήγηση, δημιουργεί ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον για τη συνέχιση της λειτουργίας του» αναφέρει το κείμενο της ανακοίνωσης. Αφορμή για την απόφαση ήταν η λήξη του συμβολαίου του Θεάτρου του Νότου με την ιδιοκτησία του κτιρίου. Το θέατρο Αμόρε με τις παραστάσεις του τάραξε τα θεατρικά δρώμενα, ανέδειξε νέους καλλιτέχνες και καλλιτεχνικά ρεύματα. «Το Αμόρε κάνει ηρωική έξοδο, κλείνοντας έναν κύκλο ζωής σε πολύ καλή καλλιτεχνική κατάσταση» αναφέρει η ανακοίνωση.

Εκλάπη από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: