Πέμπτη, Αυγούστου 14, 2008

Χρήστος

Ένας καφές διπλός βαρύς σε ένα πλαστικό ποτήρι. Χάλια. Ποτέ δεν ήπιε καφέ έξω και να τον απόλαυσε. Πίνει μια γουλιά και με μια γκριμάτσα αηδίας προχωρά στο διάδρομο. Ίσως αυτή τη φορά να έχουν κάποιο καλό νέο για τον Αιμίλιο. Κάποιοι τον προσπερνούν βιαστικά και σπρώχνοντάς τον, ρίχνοντας τον καφέ πάνω του. Ωραία! Πάει και η τελευταία ελπίδα για να βγάλει έξω εκείνη την νοστιμούλα νοσηλεύτρια της εντατικής. Νευριασμένος πετάει το πλαστικό κυπελάκι στον κάδο τον σκουπιδιών και βλέπει φώτα να ανάβουν.
Αυτό είναι σίγουρα κάποιο κακόγουστο αστείο. Βλέπει 2 κάμερες και δημοσιογράφους να κάνουν ερωτήσεις στην Μαρία. Αναρωτιέται αν το κρεβάτι της Άννας είναι ακόμα κενό γιατί αν δεν τον βαρέσει εγκεφαλικό τώρα τότε σίγουρα να κάνει κράτηση για την Μαρία. Η Μαρία έχει αλλάξει ρούχα και μακιγιάζ και δίνει συνέντευξη στην αγκαλιά του Στέφανου ενώ πίσω στέκεται ο σκηνοθέτης. Είναι στημένο. Αυτή τους κάλεσε! Τα βλέμματά τους διασταυρώνονται. Θέλει να της ορμήσει. Τον προκαλεί ανάμεσα στα ψεύτικα δάκρυά της. Ακόμα ένα σκάνδαλο, ακόμα λίγα δευτερόλεπτα δικά της ανάμεσα στα ψεύτικα φώτα. Μιλάει στα μικρόφωνα ακατάπαυστα. Η στιγμή της. Δεν στέκεται πίσω από τον Αιμίλιο χαμογελώντας. Έκανε ένα βήμα μπροστά και είναι αποφασισμένη να μείνει εκεί. Επιτέλους πρωταγωνίστρια.
Πλησιάζει να ακούσει. Η Μαρία μιλάει για τον Αιμίλιο και την κατάστασή του. Ανάμεσα σε αναφιλητά ανακοινώνει ότι είναι έγκυος και ότι είχαν ορίσει ημερομηνία γάμου. Αφού πει αρκετά, αποφασίζει ότι πρέπει να κλείσει τη σκηνή με μία λιποθυμία. Ευτυχώς το προσωπικό άκουσε τη φασαρία και βγήκε έξω. Οι κάμερες ανάβουν φώτα ξανά και προσπαθούν να πάρουν δηλώσεις για την κατάσταση του Αιμίλιου. Ευτυχώς δεν έχει άλλες δηλώσεις για απόψε. Το προσωπικό ασφαλείας έρχεται και τους οδηγεί έξω. Πίσω τους τρέχει ο σκηνοθέτης. Η νοστιμούλα νοσηλεύτρια σκύβει πάνω τη Μαρία ενώ τα φλας αστράφτουν.
Κάνει επιτόπου μεταβολή και φεύγει. Επιστρέφει στο κυλικείο. Ίσως αυτή τη φορά να τον πετύχουν τον καφέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: