Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 26, 2008

The 48 Hour Film Project ATHENS 2008 Contest Festival


Στο διαγωνιστικό μέρος του 48HFP έχουν δικαίωμα όλοι οι δημιουργοί που λάβανε μέρος εγκαίρως , αρκεί να καταφέρουν να δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη μικρού μήκους ταινία μέσα σε ένα 48ωρο. Όταν λέμε ολοκληρωμένη εννοείται : σενάριο, σκηνοθεσία, μοντάζ, γύρισμα, μουσική επένδυση… με λίγα λόγια τα πάντα!!!


Όσοι κινηματογραφιστές και δημιουργοί λάβουν μέρος αλλά δεν καταφέρουν να παραδώσουν την ταινία τους σε 48 ώρες και 30 λεπτά (δίδεται από τους διεθνής κανονισμούς 30 λεπτά για τις μετακινήσεις και την διαδρομή προς τον χώρο διεξαγωγής), τότε χάνουν την ευκαιρία για το διαγωνιστικό μέρος που περιέχει όλα τα μεγάλα βραβεία, αλλά διατηρούν το δικαίωμα της προβολής της ταινίας τους στα screenings καθώς και το δικαίωμα στο διαγωνιστικό βραβείο κοινού.


Το διαγωνιστικό μέρος σαφώς είναι ένα δυνατό κίνητρο για όλους τους δημιουργούς που επιθυμούν να αποδείξουν την δουλειά τους, το ταλέντο τους, την αξία τους. Να αναγνωριστεί η προσπάθεια τους , η δημιουργικότητα του ταλέντου τους τοπικώς αλλά και διεθνώς . Για όλους εμάς τους ανθρώπους της 7ης τέχνης το κίνητρο που μας δίνεται από το 48 Hour Film Project είναι πολύ ισχυρό. Πάνω απ'ολα η δημιουργικότητα, η αναγνώριση της δουλειάς του κάθε δημιουργού, τα βραβεία, το χρηματικό έπαθλο, η δημοσιότητα και το networking είναι ουσιαστικής σημασίας και σημαντική προτεραιότητα.


Όμως πάνω από όλα το 48HFP μας δίνει την δυνατότητα να ζήσουμε μία μοναδική εμπειρία. Ανεβάζει την καλλιτεχνική μας αδρεναλίνη στα ύψη. Μας εξιτάρει να δημιουργήσουμε μία ολοκληρωμένη δουλειά μέσα σε μόνο 48 ώρες. Αυτό είναι μία ουσιαστική πρόκληση. Ο χρόνος είναι ένας πολύ ουσιαστικός παράγοντας για την δουλειά μας. Ο χρόνος για μία παραγωγή είναι σημαντική προϋπόθεση. Μέσα από το 48 HFP μπαίνουμε σε ένα κλίμα εντατικής δημιουργικότητας. Είναι μία μοναδική εμπειρία που θα ζήσουν μόνο όσοι από εσάς συμμετέχουν. Άλλωστε σε μία μάχη δεν έχει αξία πάντα το αποτέλεσμα της νίκης αλλά η διαδικασία της διαδρομής.


Κάθε δευτερόλεπτο μετράει…. Όταν έχεις μόνο 48 ώρες!!!


http://www.48hourfilm.gr

1 σχόλιο:

ria είπε...

παραγωγική σε βρίσκω!

πέρασε η επίδραση των ζιντερών και δεν έχεις τι να κάνεις για να ξεχάσεις τους πόνους???