Φλούδες Μανταρινιού από 15 μανταρίνια Καλκούτας
Μισό κιλό αμύγδαλα (χοντροτριμμένα)
Μισό κιλό ζάχαρη
Πλένουμε τα μανταρίνια. Βγάζουμε τη φλούδα. Τη βράζουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φλούδα (όχι να γίνει λάσπη) και μετά το βγάζουμε και το πλένουμε κάτω από τη βρύση μέχρι να ξεπικρίσει. Τα στραγγίζουμε και τα πιέζουμε ελαφρά για να βγάλουν τα πολλά ζουμάκια. Μετά τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα, βάζουμε και τη ζάχαρη και βάζουμε και τα αμύγδαλα τριμμένα. Τα βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και όταν δούμε ότι ξεκολάει γύρω από την κατσαρόλα. Προσοχή να μην σφίξει το μίγμα.
Αφού κρυώσει το κάνουμε μπαλάκια και το βάζουμε σε λαδόκολα. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν (αν τα κάνουμε το βράδυ τα αφήνουμε μέχρι το πρωί).
Μπορούμε να βάλουμε ζάχαρη άχνη (το καλύτερο) ή κουβερτούρα ή άσπρη σοκολάτα ή τρούφα αφού τα έχουμε αφήσει να στεγνώσουν.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου